Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

5 - 1
Öxabäckhallen
29 januari 2011
15:00

Floda IBK

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Floda IBK

Plötsligt händer det...

Snacka om skilda världar. Plötsligt stämmer det mesta för Tygriket och laget har hittat tillbaks till sina grunder. Borta är den håglöshet och tafflighet som präglade spelet under hösten. Förvisso har man jobbat för att hitta rätt i sitt spel igen, men att det skulle ta sig en sådan vändning hade knappast de inblandade själva vågat hoppas på.

* * *

Stenungsunds ikonen Magnus Tillander lade på sin blogg ut en brasklapp och varnade för att Tygriket skulle höja sig efter jul. Hur den gamle kaptenen kunde skåda in i kristallkulan på det viset låter vi vara osagt. Huvudsaken är att det för närvarande stämmer förträffligt bra.

* * *

Kanske är det den ocharmiga oseriositeten som ligger till grunden. Eller så är det som så, att då alla andra lag och spelare går ner sig efter rejäla doser av julens alla läckerheter lever lirarna i Tygriket bara på i samma anda som vanligt, högtidsfirande eller ej. Eller kan det vara så att man faktiskt jobbat hårt för att vända den negativa trenden på träningarna? Vi håller inne på svaret på denna gåta en aning för att lägga ett mystikens skimmer över laget från landet. Det brukar fungera som bäst då.

* * *

För första gången sedan slutet av oktober förfogade coachduon över en komplett trupp. Senast det begav sig vann Tygriket med 5-1. Ibland är livets upprepningar skrämmande slående.

* * *

Matchen mot Floda var en spelmässigt jämn drabbning där två täta försvar och två storspelande burväktare höll målfirandet på behörigt avstånd. Matchen kunde givetvis fått en annan utgång om bollen valt att studsa en annan väg vid vissa tillfällen. Men i slutändan kändes det ändå som att Tygriket hade lite mer att spela för och var det lag som var beredda att offra mest för att bärga de tre poängen. Både trean och fyran slogs in i öppen bur och femman kom efter att gästerna sett slaget förlorat. Så i ärlighetens namn måste man medge att resultatet inte speglade matchen helt och hållet. Men som vanligt är siffrorna på resultattavlan enbart av akademiskt intresse. Det handlar ju trots allt om att göra fler mål än sin motståndare och detta lyckades Tygriket alldeles förträffligt med.

* * *

Den lille räven var tillbaks i Ladan och fick återigen vända hem med svansen mellan benen. Förhoppningsvis kommer den gode Tyson så småningom till insikt över vilket lag han egentligen tillhör.

* * *

Väldens mest skadade och tillika minste kroppsbyggare var tillbaks i laget efter ett närmare tre månader långt skadefrånfälle. Men något spår av ringrostighet gick inte att skåda hos det lilla kraftpaketet. He-Man hade konserverat formen väl och fortsatte helt otippat att även producera poäng. Nu återstår enbart att se hur många matcher han hinner med innan en ny skada sätter stopp för the Master of the Universe.

* * *

Nu väntar en spelledig helg för lagen i division I västra Götaland innan vi svänger in på upploppsrakan. För Tygrikets del gäller det nu att inte sväva iväg och slå sig till ro med att vara tillbaks i vinnarposition. Istället gäller det att ödmjukt gnugga vidare och målmedvetet klamra sig kvar vid det halmstrå man nu fått ett bastant grepp om.

* * *

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - Floda IBK 5-1 (0-0, 0-1, 5-0)

0-1
1-1 Mikael Laurén (Andreas Ljunggren)
2-1 Daniel Gripestam (Mikael Laurén)
3-1 Jonathan Johansson (Robert Nilsson)
4-1 Andreas Ljunggren
5-1 Fredrik Johansson (Jonathan Johansson)

Skott: 24-26
Publik: 132
Utv: TT99 1x2, FIBK 1x2
Domare: Peter Jaeger & Måns Löfgren

Hôven

*** Sälen
** Olle
* Larre
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Andreas Ljunggren 1 1 1 0 2
Jonathan Johansson 1 1 1 0 2
Daniel Gripestam 1 1 0 0 1
Fredrik Johansson 1 1 0 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 2 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
Peter Jonsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 16 okt 2010 Floda IBK - IBK Tygriket 99 6 - 7